KONOPLJINA LINIJA KOZMETIKE

KONOPLJA U KOZMETICI – Ekološka za životnu sredinu i nežna za vašu kožu

Ulje konoplje odlično je za upotrebu u visoko hranjivim kozmetičkim proizvodima zbog svog visokog sadržaja nezasićenih masnih kiselina koja su posebno hranjiva za ljudsku kožu. Konopljino ulje u kozmetičkim proizvodima štiti kožu od isušivanja, pucanja, daje joj vlagu i doprinosi obnavljanju liptida u koži.

Nezasićene masne kiseline ulja konoplje sastoje se od 3 esencijalne masne kiseline, linolne, alfa-linolne kao i retke gama-linolne kiseline (GLA) koja se prvenstveno koristi za lečenje kožnih bolesti kao što su ekcemi, psorijaza, zarastanje ožiljaka, suva i ispucala koža. Povećana potreba organizma i kože za esencijalnim masnim kiselinama, nadoknađuje se upotrebom masti sa konopljinim uljem na koži ili jednostavnim konzumiranjem jestivog konopljinog ulja.

Esencijalne masne kiseline, nalaze se i u drugim biljnim uljima kao što su ulje noćurka i boražine, pri čemu je prednost konopljinog ulja što u sebi sadrži linolnu i alfa-linolnu kiselinu u odnosu 3:1 što je identičan odnos masnih kiselina u ljudskom organizmu.

Konopljino ulje sadrži i druge hranljive materije kao što su minerali magnezijuma, natrijuma, fosfora, kalijuma, kalcijuma, gvožđa i cinka. Osim toga, ulje konoplje sadrži vitamine B i E koji deluju kao antioksidant štiteći kožu od negativnih spoljnih uticaja.

Sve navedene sastojke konopljinog ulja, retko gde u prirodi možete naći na jednom mestu po čemu je konoplja jedinstvena. Glavne prednosti konopljinog ulja u kozmetičkim preparatima su sledeće:

  • Antioksidativna svojstva
  • Hidrira kožu
  • Smiruje upalne procese
  • Smanjuje lučenje sebuma
  • Anti-aging dejstvo
  • Bolji makeup izgled

Važno je napomenuti da konopljino ulje ima antimikrobna svojstva što pomaže koži ali i samom proizvodu kao prirodni konzervans čime se produžava upotrebni rok trajanja bez potrebe za veštačkim konzervansima.

Redovnom upotrebom prirodne kozmetike sa uljem konoplje, koža postaje nežna, sjajna i uspostavlja joj se prirodna ravnoteža. Može se koristiti svakodnevno bez štetnih posledica na kožu i opšte stanje organizma.

Najviše vrednosti pridodajemo kvalitetu proizvodnje naših proizvoda u malim sertifikovanim proizvodnjama isključivo u Srbiji i u skladu sa najvišim međunarodnim smernicama za proizvodnju prirodnih proizvoda iz ekoloških uzgajališta bez uticaja na biodiverzitet. Sirovine na bazi nafte, sintetičke mirise, parafine, silikone i slične veštačke materijale, 100% nećete pronaći u našim proizvodima.

POGLEDAJTE NAŠE KOZMETIČKE PROIZVODE