KONOPLJINO OLJUŠTENO SEME

750 RSD

Pakovanje: natron vrećica za zip zatvaračem, 150g

Opis proizvoda: Semenke konoplje podstiču zdravo mršavljenje, smanjuju loš holesterol i regulišu krvni pritisak, poboljšavaju cirkulaciju i imunitet, povećavaju energiju, regulišu optimalnu kontrolu šećera u krvi. Seme konoplje je izvrstan izvor esencijalnih masnih kiselina, te se mogu koristiti na bezbroj načina.

Semenke konoplje su najkompletniji biljni izvor hrane na Zemlji koji sadrži najviše hranjivih sastojaka koje su u savršenom odnosu. Sadrži 25% proteina (edestin i albumin) i esencijalnih ulja (30%) koji se tako savršeno slažu. Seme konoplje bogato je omega 3 i omega 6 masnim kiselinama odnosno linolne, linolenske, gama-linolenske, alfa-linolenske i druge masne kiseline.

Sadrži vitaminime A, D i E kao i nekolicinom vitamina B. Proteini edestin i albumin odlični su kao dodatak ishrani za sportiste i sve osobe koje hranom ne unose dovoljne količine proteina.

Šifra proizvoda: 10.003 Kategorija:

Opis

Prilikom ljuštenja smena konoplje, odstranjuje se njegova tvrda opna čime se dobija mekano seme prijatnog orašastog ukusa. Oljušteno seme konoplje možete konzumirati u sirovom stanju čime u organizam unosite ne taknute zdrave biljne materije zbog čega se ovaj proizvod ubraja u „super hranu“. Oljušteno seme konoplje mogu koristit:

  • vegetarijanci i vegani
  • osobe koje konzumiraju samo sirovu hranu
  • makrobiotičare
  • osobe koje su intolerantne na gluten, laktozu i orašaste plodove
  • osobe koje su na dijeti
  • sportisti i druge fizički aktivne osobe
  • osobe koje su na posebnoj ishrani zbog bolesti.

Seme konoplje pomažu u suzbijanju apetita i stvara osećaj sitosti u organizmu. Osim toga, daju i energiju što je od posebnog značaja za fizički aktivne ljude prilikom izvođenja teških vežbi. Zbog visokog sadržaja topivih vlakana, održavaće vašu probavu zdravom i čistom, i neće izazivati simptome probavnih smetnji kao što su nadimanje i konstipacija.

Oljušteno seme konoplje – doziranje

Seme konoplje bogato je polinezasićenim mastima, pa bi ste možda na samom početku konzumacije mogli imati problema sa blagim prolivom. Ukoliko ste osjetljivi na primenu, započnite konzumiranje sa dozom od jedne kašikice dnevno i postepeno povećavajte do preporučene doze od dve kašikice dnevno.

Oljušteno seme konoplje – konzumiranje

Pored direktnog konzumiranja sa kašikicom, seme konoplje možete dodati u smutije, kaše, kao dodatak svim pekarskim proizvodima, kao doručak sa ovsenim pahuljicama, jogurtom. Budite slobodni pa ih dodajte bilo kom jelu za koje mislite da će dobro uklopiti sa ostalim sastojcima.

Alergenski status: bez alergena

Bezbednosni status proizvoda: Proizvod je u potpunosti bezbedan za korišćenje u ljudskoj ishrani ukoliko se koristi u skladu sa deklarisanom namenom.

ZEMLJA POREKLA: Proizvedeno u Srbiji