KONOPLJINO ULJE – HLADNO CEĐENO

849 RSD

Pakovanje: staklena flašica sa piskom za lakše doziranje, 250ml

Ulje dobijeno procesom hladnog ceđenja i mehaničkog filtriranja iz semenki industrijske konoplje (Cannabis sativa L). Jedino biljno ulje bogato Omega 3 i 6 višestruko nezasićenim masnim kiselinama u omeru 3:1 idealnom za ljudski organizam. Bogato sa svih 20 aminokiselina od čega 9 esecncijalnih, vitaminom A, B1, B2, B3, B6, C, D i E, tokoferolom, betakaroten.

Konopljino ulje koristi se bez zagrejavanja kako se nebi razgradile zdrave Omega 3 i 6 masne kiseline. Koristi se kao začinsko i salatno ulje, za smutije, gotova jela ili se jednostavno konzumira sa supenom kašikom (1-2 kašike dnevno). Može se koristiti u hranama koje se termički obrađuju ali onda gubi većinu svojih korisnih sastojaka (razgrađuju se masne kiseline) i ne ostavlja svoj prepoznatljiv ukus.

Šifra proizvoda: 10.001 Kategorija:

Opis

Ljudski organizam ne proizvodi Omega masne kiseline pa se one nazivaju i esencijalne jer moraju dodatno da se unose u organizam kroz ishranu. Od velikog su značaja za pravilno održavanje metaboličkih procesa ćelije koji su važni za krvni pritisak i upalne procese. Utiče na zdravo regulisanje nivoa holesterola i šećera u krvi, podiže imunitet i pomaže u sprečavanju proširenih vena. Konopljino ulje sadrži veću koncetraciju Omega 3 masnih kiselina čak i od ribljeg mesa…

Odličan je izvor vitamina E i tokoferola važnih za lepotu kože, kose i noktiju, te provitamina A, betakarotena, koji je neophodan za rast novih ćelija i obnavljanje tkiva. Ne sadrži holesterol, transmasti, gluten, laktozu, niti tripsin zbog čega je konopljino ulje lako probavljivo i ne uzrokuje nadutost.
Svakodnevno konzumiranje ulja od konoplje deluje detoksikacijski na ljudski organizam uklanjanjem štetnih materija iz organizma i obnavljanjem ćelija.

Konopljino hladno ceđeno ulje preporučuje se za svakodnevnu konzumaciju svim ljudima i generacijama, bez izuzetaka, a naročito je pogodno za: osobe koje su na dijetalnoj prehrani usled bolesti, osobe koje su na dietalnoj prehrani radi mršavljenja, osobe osetljive na gluten, laktozu i orašaste plodove, body buildere, sportiste i sve fizički aktivne osobe, vegetarijance, vegane, makrobiotičare, osobe koje konzumiraju samo sirovu hranu.

 

Nuturitivna vrednost

Energetska vrednost

3.380

kJ/100ml

820

Kcal/100ml

Ulje / mast

91

g/100ml

Zasićene masne kisleline

11.6

g/100ml

Mononezasićene masne kisleine

15.4

g/100ml

Polinezasićene masne kiseline

64.2

g/100ml

Ugljeni hidrati

0.0

g/100ml

Šećeri

0.0

g/100ml

Proteini

0.0

g/100ml

So (Na x 2.5)

0.0

g/100ml

 

Alergenski status: bez alergena

Bezbednosni status proizvoda: Proizvod je u potpunosti bezbedan za korišćenje u ljudskoj ishrani ukoliko se koristi u skladu sa deklarisanom namenom.

ZEMLJA POREKLA: Proizvedeno u Srbiji

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „KONOPLJINO ULJE – HLADNO CEĐENO“