KONOPLJINO PROTEINSKO BRAŠNO

380 RSD

Pakovanje: natron vrećica za zip zatvaračem, 200g

Nakon hladnog presovanja, dobijena „pogača“ od odmašćenih konopljinih semenki melje se u sitni prah i prosejava u finu frakciju. Odlikuje ga visok nivo proteina (32%), biljnih vlakana (41%), Omega 3 i 6 masnih kiselina u idelanom odnosu 3:1 za organizam. U sebi sadrži gvožđe, magnezijum, kalijum i kalcijum, vitamine B (osim B12), vitamin E (tokoferol),provitamin A (betakaroten). Prirodno ne sadrži gluten, laktozu niti jedan poznati alergen zbog čega je posebno pogodno za celijakičare i alergičare.

Koristi se kao dodatak drugim brašnima (odnos 5:1) prilikom izrade hleba, peciva, kolača i drugih jela u cilju lakše i brže probave (bez nadimanja) . Dodaje se u smutije, kaše, jogurte i slične napitke kao proteinski dodatak. Konopljino brašno preporučuje se svim osobama i uzrastima jer ne sadrži gluten, laktozu niti jedan poznati alergen pa je posebno pogodno za celijakičare i alergičare

Šifra proizvoda: 10.002 Kategorija:

Opis

Ćelije u našem organizmu sastavljene od 50% proteina koji su veoma važni za pravilan razvoj i održavanje mišića, kostiju i tkiva. Svakodnevnim unosom hrane, više od 20% unetih kalorija potrebno je da bude kroz protein. Osnovni sastojak proteina čine 20 različitih amniokiselina koje se sadrže u namirnicama biljnog i životinjskog porekla. Od svih biljniih proteina, jedno konopljin protein sadrži sve aminokiseline od kojih je 9 esencijalnih.

Protein konoplje je od Edestina (65%) koji je globularni protein (biološki aktivan) i veoma je važan kod izgradnje anti-tela u imunološkom sitemu. Drugi najzatupljeniji protein je Albumin koji je glavni protein krvne plazme i prirodno se proizvodi u jetri. Njegovim dodatnim unosom, održava se zapremina tečnosti u krvnim sudovima. Ovi proteini su lako probavljivi u količini od čak 86% što ga posebno izdvaja u odnosu na druge proteine.

Biljna vlakna kojima konoplja obiluje (41%) veoma su važna za bolju probavu i zdraviju stolicu. Jasno je da se boljom probavom ubrzava metablizam i reguliše telesna težina čime ovo brašno možete slobodno uvrstiti u svoje dijete. Biljna vlakna važna su i za regulisanje šećera u krvi, održavanje probiotskih bakterija u crevima.

Konopljino proteinsko brašno preporučuje se za svakodnevnu konzumaciju svim ljudima i generacijama, bez izuzetaka, a naročito je pogodno za: osobe koje su na dijetalnoj prehrani usled bolesti, osobe koje su na dietalnoj prehrani radi mršavljenja, osobe osetljive na gluten, laktozu i orašaste plodove, body buildere, sportiste i sve fizički aktivne osobe, vegetarijance, vegane, makrobiotičare, osobe koje konzumiraju samo sirovu hranu.

 

Nuturitivna vrednost

Energetska vrednost

1.672

kJ/100g

396

Kcal/100g

Ulje / mast

9.8

g/100ml

Zasićene masne kisleline

1.2

g/100ml

Ugljeni hidrati

41

g/100ml

Šećeri

0.0

g/100ml

Proteini

32.0

g/100ml

Biljna vlakna

40.0

g/100ml

So (Na x 2.5)

0.0

g/100ml

 

Alergenski status: bez alergena

Bezbednosni status proizvoda: Proizvod je u potpunosti bezbedan za korišćenje u ljudskoj ishrani ukoliko se koristi u skladu sa deklarisanom namenom.

ZEMLJA POREKLA: Proizvedeno u Srbiji

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „KONOPLJINO PROTEINSKO BRAŠNO“